Detta är Fadderbyn

Fadderbyn är en naturlig mötesplast för Väsbys ungdomar, vi erbjuder ett alternativ till sysslolöshet och i stället erbjuder vi kul och utmanade aktiviteter. Oavsett om du gillar musik, cykel, klättring eller kampsport finns det alltid något att göra på Fadderbyn. Vill man bara chilla och vara med kompisarna kan man hänga på Fadderbyns fik.

Fadderbyn är välkänt långt utanför Upplands Väsby och har ett starkt varumärke tack vare det engagemang som finns för Fadderbyn. Under årens lopp har flera kända personer besök Fadderbyn, 1997 invigde Kungen och Drottningen Fadderbyn. H.E.A.T slog igenom under schlagerfestivalen och har repat på Fadderbyn under flera år. Peter Stormare är en av HEAT’s fan som fick upp ögonen för det unga hårdrocksbandet och har stöttat dem på deras resa mot schlagerfestivalen. En annan känd profil som samarbetar med Fadderbyn är Thabo Motsieloa känd TV profil och moderator, han är också en välkänd profil inom kampsport och startade idrottsföreningen Södermalms shaolin kung fu.

Ett av de stora årliga evenemangen är Väsbyhemsdagen. Det är ett arrangemang som Väsbyhem genomför varje år och valt att lägga på Fadderbyn. Marie Picasso och Darin är några av de kända personligheter som uppträtt på Fadderbyns scen i samband med detta. Varje år arrangeras en tävling ”Big Air Night” som körs på Dirt banan och deltagare från hela landet kommer för att delta. RITE är en sponsor för denna aktivitet.